Ljudje lažje vzpostavijo stik s policisti konjeniki

V slovenski policiji, poleg ostalih enot, deluje tudi policijska konjenica. Konji so zaradi svojih fizičnih lastnosti nepogrešljivi tudi kot pomoč drugim policistom na zahtevnih terenih, pri iskanju oseb, nadzorovanju državne meje in drugod.

Objavljeno
24. avgust 2009 17.06
Ba.P.
Ba.P.
Ljubljana - V slovenski policiji so poleg ostalih zaposleni tudi policisti konjeniki, ki delujejo večinoma le v Ljubljani in Mariboru, saj sta prav v teh mestih koncentracija prebivalstva in poseljenost največji, najpomembnejše in najpogostejše naloge policistov konjenikov pa so povezane prav z varovanjem vseh vrst javnih zbiranj, kjer se pričakuje večje število ljudi in zato tudi večje število kršitev javnega reda in miru. 

Naloge policistov konjenikov  so podobne nalogam ostalih policistov, ki opravljajo svoje delo peš ali z motornimi vozili, ljudje pa naj bi imeli policiste konjenike prav zaradi teh plemenitih živali nekoliko raje od ostalih policistov.

Konji so zaradi svojih fizičnih lastnosti in odlične mobilnosti nepogrešljivi tudi kot pomoč drugim policistom na zahtevnih terenih, pri načrtovanih akcijah iskanja oseb ter prijetja storilcev kaznivih dejanj, med njihovimi pomembnejšimi nalogami pa je tudi delo na državni meji, zlasti na območjih kjer je vožnja z vozili otežena ali pa so celo neprevozna.

Delo policistov konjenikov pa je pomembno tudi takrat, ko vozniki motornih vozil uporabljajo površine, ki so namenjene izključno pešcem, saj naj bi navzočnost konjeniške patrulje hitro pregnala kršitelje.

Več v videoprispevku