Ministrica za obrambo sprejela ameriško astronavtko

Na povabilo Slovenske znanstvene fundacije je od 19. do 27. septembra na obisku pri nas ameriška astronavtka slovensko-indijskega rodu, Sunita L. Williams, sprejela pa jo je tudi ministrica Jelušičeva.

Objavljeno
23. september 2009 19.51
Ba. P.
Ba. P.
Ljubljana - Na povabilo Slovenske znanstvene fundacije je od 19. do 27. septembra na obisku pri nas ameriška astronavtka slovensko-indijskega rodu, Sunita L. Williams. V okviru obiska, se je gospa Williams srečala tudi s Slovensko ministrico za obrambo Ljubico Jelušič, ki je bila nad Sunito navdušena, saj je lahko vzor vsem ljudem, predvsem pa vsem ženskam, da lahko v življenju z dovolj truda in ambicij dosežejo prav vse. Jelušičeva je še dodala, da "so veseli, ker so v gospe Suniti našli sogovornika, ki jih je prepričal, da pri raziskovalnih in tehnoloških projektih, v katere ministrstvo za obrambo veliko vlaga, na koncu ne moreš pričkovati produkta, ki bo takoj uporaben, ampak je potrebno biti potrpežljiv in vztrajen. "

Slednje je izpostavila tudi Williamsova, ko je povedala, da z obiskom želi navdihniti mlade in jim pokazati, da lahko dosežejo vse kar si želijo, kot je to uspelo tudi njej.

Sicer pa tokratni obisk Williamsove v Sloveniji ni njen prvi, namerava pa se tudi še vrniti, posebej rada bi se nekega dne udeležila Ljubljanskega maratona. Z njo smo se pogovarjali še o tem kaj ji je pri poklicu astronavtke najbolj všeč, kako se je navadila na brestežnostno stanje in ali ima v sebi tudi kaj tipično slovenskih lastnosti.

Več v videoprispevku