Pejovnik: Danes se žur ne bo končal!

Začelo se je novo študijsko leto, v katerem se bodo prvič vsi visokošolski programi izvajali po bolonjskem programu. Rektorstvo Ljubljanske Univerze je prevzel Radovan Stanislav Pejovnik, ki je na Prešernovem trgu pozdravil bruce.

Objavljeno
01. oktober 2009 16.04
Ti. K.
Ti. K.
Ljubljana - Začelo se je novo študijsko leto. To leto se zaključuje bolonjska prenova in prvič bodo vsi visokošolski programi izvajani po bolonjskem programu.

Z današnjim dnem je rektorsko mesto dosedanja rektorica Andreja Kocjančič predala novoizvoljenemu rektorju Stanetu Pejovniku. Ob inavguraciji novega rektorja je Andreja Kocjančič povedala, da je zadovoljna z uresničitvijo zadanih ciljev z začetka mandata: „Univerzo sem popeljala med najboljše na svetu, tako kot sem si zadala." Po njenih besedah je bolonjska prenova študijev zaključena, čeprav nekdanja rektorica priznava, da so bili okviri form postavljeni preohlapno in da bi bile lahko reforme izpeljane hitreje in bolj temeljito.

Novemu rektorju Radovanu Stanislavu Pejovniku želi, da bi okoli sebe ustvaril kompetentno ekipo in nadaljeval, kjer sama končala. Upa, da bo novi rektor storil vse tisto, kar sama v svojem mandatu ni uspela.

Da bi bil vstop v novo študijsko leto kar se da prijeten - še zlasti za tiste, ki v študijske klopi sedajo prvič - je Univerza v Ljubljani organizirala tudi posebno prireditev z naslovom Pozdrav brucem 2009. Na ljubljanskem Prešernovem trgu sta zbrano množico nagovorila tako stara kot novi rektor univerze, dobrodošlico v "najlepšem mestu na svetu" pa jim je izrazil tudi župan Zoran Janković. Za zabavo sta poskrbeli glasbeni skupini Leeloojamais in Big Foot Mama.