Vse, kar potrebuješ, je v tebi

V življenju, kakršnega živimo, postajajo izredno popularne in tudi dobrodošle oblike sproščanja in zdravljenja izven ortodoksne medicine. Ena izmed trenutno popularnejših oblik telesne in duhovne vadbe je tudi joga.

Objavljeno
09. september 2009 18.58
Mo.Z.
Mo.Z.
Ljubljana - V življenju, kakršnega živimo, postajajo izredno popularne in tudi dobrodošle oblike sproščanja in zdravljenja izven ortodoksne medicine. Ena izmed trenutno popularnejših oblik telesne in duhovne vadbe je tudi joga. Njen geografski izvor je Indija, izvaja pa se že po celem svetu.


O sami jogi smo se pogovarjali z dvema "učiteljicama", ki na vprašanje ali je joga šport odgovarjata, da je, obenem pa gre tudi za meditacijo.
 

Ker pa je ponudb učenja joge ogromno, smo se pozanimali, na kaj naj bomo pozorni pri vpisu in sploh pri izbiri "pravega učitelja". Ta si v okviru sistema Joga v vsakdanjem življenju pridobi mednarodno licenco in pa "domačo".


Sistem Joga v vsakdanjem življenju sicer združuje devet društev iz cele Slovenije. Koliko pa jih deluje izven tega sistema, pa ni znano. Glede nato, da je bila ustanovna skuščina Zdravilske zbornice prestavljena za še zaenkrat nedoločen čas in prav ta naj bi bila tista, ki bi izvajala nadzor nad zdravilci in njihovimi licencami, podatki o registru in licencah "učiteljev joge" ostajajo še neznani.

Gospodarska zbornica Slovenije je sicer leta 2002 vnesla v register tudi sekcijo terapevtov naravnega zdravljenja, vendar nam do konca redakcije niso uspeli posredovati podatkov o njenem obsegu.

Več v videoprispevku