Zakaj je Pahor namignil na odstop?

Potem, ko je predsednik vlade Borut Pahor namignil na morebiten odstop, v kolikor državljani ne bomo zadovoljni z rešitvijo odprtih vprašanj s sosednjo Hrvaško, so iz njegovega kabineta sporočili, da je premier trdno odločen rešiti mejno vprašanje in o odstopu sploh ne razmišlja.

Objavljeno
31. oktober 2009 17.56
Polona Malovrh/Ma. J.
Polona Malovrh/Ma. J.
Zagorje - Predsednik vlade Borut Pahor se je v soboto dopoldne nepričakovano pojavil v Zagorju. Na mestno pokopališče se je prišel poklonit spominu bivšega predsednika države in častnega občana Zagorja dr. Janeza Drnovška, ob povratku v prestolnico pa na presenečenje več sto Zagorjanov za nekaj minut stopil iz avta in se sprehodil med njimi. V kratkem pogovoru za Televizijo Trbovlje premier ni mogel skriti nezadovoljstva zaradi aktualnih zunanjepolitičnih dogodkov, povezanih s Hrvaško, in namignil celo na morebiten odstop, če se reševanje spora z južno sosedo ne bo izteklo po slovenskih pričakovanjih.

Zakaj je Pahor namignil na odstop?


Po objavi posnetka, na katerem je premier Pahor namignil na morebiten odstop, v kolikor državljani Slovenije ne bomo zadovoljni z rešitvijo mejnega vprašanja s sosednjo Hrvaško, se je odzval njegov kabinet, od koder so sporočili, da je premier trdno odločen rešiti mejno vprašanje in o odstopu sploh ne razmišlja. Pahor pa ob tem ni pojasnil, kakšni so njegovi nameni, če mu mejnega spora ne bo uspelo rešiti?