Visoki jubilej v družbi vnukov, pravnukov in prapravnukov

Vilma Sapač iz Vadarcev danes praznuje 102. rojstni dan. Želi si le, da bi ji znova zrasli zobje. 

Objavljeno
05. november 2011 13.34
Posodobljeno
05. november 2011 13.40
I. G., Murska Sobota
I. G., Murska Sobota
Vadarci − Vilma Sapač iz Vadarcev na Goričkem danes praznuje 102. rojstni dan. Kljub visoki starosti je še vedno dobrega zdravja, nekoliko ji nagajajo le noge. Ob rezanju rojstnodnevne torte si je zaželela, da ji znova zrastejo zobje. Te zelo pogreša, ko se miza šibi od zelo konkretnih domačih dobrot. Na njenem jedilniku je obvezno mleko, mlečna kava s kruhom in veliko solate.

V veliko veselje in pomoč ji je šest vnukov in dvanajst pravnukov, veliko pa se ukvarja s šestimi prapravnuki. Zelo rada gleda televizijo, predvsem ljubezenske filme in poročila. Dokler so jo prsti ubogali, je z veseljem šivala poročne obleke za neveste.

Vilma se je rodila v Dolnjih Slavečih, leta 1935 pa se je poročila z Ludvikom iz Beznovcev. Z možem sta nekaj let delala v Franciji, ona kot vrtnarica in kuharica. Rodila je tri otroke, hčerki Siodnijo in zdaj že pokojno Gizelo, in sina Ivana. Družina je živela v Rožengruntu v Slovenskih goricah, po smrti moža in hčerke Gizele pa se je preselila k vnukinji v Vadarce. Gizeli sta za rojstni dan čestitala tudi župan Ludvik Novak in domači evangeličanski duhovnik Simon Sever.