Vitoslav Türk mora porušiti vilo na Parecagu

Do jeseni mora družina Türk porušiti obe vili, pomožne objekte, prehode in celotno zunanjo ureditev.

Objavljeno
04. julij 2013 22.26
šuligoj turk
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Koprska gradbena inšpekcija je Vitoslavu Türku naložila, da mora porušiti svojo nezakonito zgrajeni vili na Parecagu nad Sečovljami, je poročala TVS.

Inšpekcija je zakoncema Türk odredila rušenje hiše z dvema apartmajema, zraven pa še vseh pomožnih objektov, garaže, podhodov in cele zunanje ureditve. Objekta ne smeta prodati ali prepisati.

Po poročanju televizije je inšpektor 11. junija podjetju Virtus, ki je sicer v lasti sinov nekdanjega direktorja Elesa in vidnega člana SDS Vitoslava Türka, naložil ustavitev gradnje hiše, bazena in podpornih zidov. Vse to mora Virtus porušiti v dveh mesecih. Do takrat sta prepovedana promet in prodaja teh nepremičnin.

Rušiti mora tudi podjetje Virtus v lasti sinov Vitoslava Türka, ki ima v lasti drugo vilo na istem ozemlju. Inšpektorji so mu naložili »ustavitev gradnje osnovnega počitniškega objekta, armiranobetonskega bazena in kamnitega podpornega zidu ter njihovo odstranitev v roku dveh mesecev po vročitvi odločbe.« Prav tako ima prepoved prodaje ali prepisa objekta. Vila s pogledom na morje je zrastla tam, kjer bi po gradbenem dovoljenju lahko stala le sušilnica sadja, poroča televizija.

Da je družina Türk gradila na črno, je bila gradbena inšpekcija obveščena že leta 2007, a je inšpektor Pavel Galjanič za ogled potreboval tri leta, še poroča televizija. Ob tem so izpostavili, da se takrat ni zgodilo nič. Dodali so, da je inšpektor Galjanič pred nekaj tedni prav zaradi afere Türk odstopil z mesta vodje koprske gradbene inšpekcije.

Odločba še ni pravnomočna, pričakovati je, da se bodo Turkovi pritožili in si prizadevali za legalizacijo objektov.