Vladni svet za visoko šolstvo bo vodil Tomaž Pisanski

Jambrek je razrešitev predlagal zaradi delovne obremenjenosti, ostaja pa član sveta. Na njegovo mesto je vlada imenovala rednega profesorja na ljubljanski Fakulteti za matematiko in fiziko Pisanskega.

Objavljeno
22. februar 2007 16.53
Predsednik sveta Peter Jambrek
Ljubljana - Vlada je na današnji seji razrešila predsednika vladnega sveta za visoko šolstvo Petra Jambreka in na njegovo mesto imenovala rednega profesorja na ljubljanski Fakulteti za matematiko in fiziko Tomaža Pisanskega.

Jambrek je razrešitev predlagal, ker bo naslednji dve leti delovno zelo obremenjen kot dekan Fakultete za podiplomske državne in evropske študije in prodekan Evropske Pravne fakultete v Novi Gorici. Ob tem je tudi nosilec dveh podiplomskih predmetov. Jambrek sicer ostaja član sveta.

Z uveljavitvijo novele zakona o visokem šolstvu je svet za visoko šolstvo prevzel tudi vlogo evalvacijskega organa. Zaradi te širitve je vlada danes imenovala dodatne člane sveta. Kot predstavnike visokošolskih zavodov je imenovala Tomaža Pisanskega, Francija Čuša, Nado Trunk Širca in Janeza Šolarja, kot predstavnika študentov pa Iva Alessia.

Pisanski, ki se je rodil 24. maja leta 1949, je doktor matematičnih znanosti. Kot redni profesor predava na Fakulteti za matematiko in fiziko in Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Svoje raziskovalno delo pa opravlja na Inštitutu za matematiko, fiziko in mehaniko.

Razrešena tudi predstavnika ŠOS v Svetu RS za študentska vprašanja

Vlada je na današnji seji razrešila tudi dosedanja predstavnika Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) v Svetu RS za študentska vprašanja Boruta Kozana in Janeza Tonkljija. Namesto njiju je do izteka mandata razrešenih predstavnikov imenovala predsednika Študentskega sveta Univerze v Ljubljani Tomaža Černeta in Kamala Izidorja Shakerja. Zamenjavo članov je sicer predlagala ŠOS.