Vladno soglasje za zagotovitev plačila za nagrade obsojencem

V Zavodu Pohorje-Mirna bodo tako dobili nagrade za letošnje polletje v višini 12.000 evrov.

Objavljeno
09. oktober 2014 16.40
vlada
S. M., Delo.si, STA
S. M., Delo.si, STA
Vlada je danes dala soglasje, da uprava za izvrševanje kazenskih sankcij obsojencem, ki delajo v Javnem gospodarskem zavodu Pohorje-Mirna, zagotovi plačila za nagrade za drugo letošnje polletje v višini 12.000 evrov, navajajo na vladnem uradu za komuniciranje po današnji seji vlade, poroča STA.

Kljub začetemu postopku likvidacije javnega gospodarskega zavoda Pohorje Mirna še vedno opravlja svoje dejavnosti in jih bo opravljal do zaključka postopka, po katerem se bodo dejavnosti prenesle na javni gospodarski zavod Kozjak Maribor.

A zaradi nelikvidnosti zavoda zaprte osebe niso prejele nagrad za svoje delo od 30. 6. 2014 naprej, zato je treba znotraj Uprave Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij zagotoviti sredstva tudi za plačilo navedenih obveznosti do konca leta 2014.

V četrti točki odloka o prenehanju javnega gospodarskega zavoda Pohorje Mirna je določeno, da se vse obveznosti, ki so nastale iz opravljanja dejavnosti javnega zavoda, poplačajo iz proračuna Republike Slovenije, zato je ministrstvo za pravosodje predlagalo, da vlada izda soglasje za plačilo nagrad zaprtim osebam, so še navedli na vladnem uradu za komuniciranje, še dodaja STA.