Vlado bosta prevažala Adria in Gio

Iz ministrstva za javno upravo so sporočili, da so za izvedbo letalskih prevozov za vlado v obdobju od leta 2008 do 2010 izbrali letalski družbi Gio in Adria Airways.

Objavljeno
22. marec 2007 17.41
Z Adrio v Rim
Ljubljana – Iz ministrstva za javno upravo so sporočili, da je ministrstvo januarja letos oddalo javno naročilo za izvedbo letalskih prevozov za vlado, vladne službe in ministrstva. Naročilo je postalo pravnomočno v februarju, izbrana ponudnika pa sta družba Gio in nacionalni letalski prevoznik Adria Airways. Z omenjenima ponudnikoma je tako ministrstvo podpisalo pogodbo za izvajanje letalskih prevozov v obdobju 2008 – 2010.

Kot so še sporočili iz ministrstva, bosta izbrana ponudnika izvajala letalske prevoze med drugim tudi za potrebe priprav Slovenije na predsedovanje EU kot tudi v času samega predsedovanja.

Potek in podrobnosti o vsebini pogodbe bosta na četrtkovi novinarski konferenci podrobneje predstavila minister za javno upravo Gregor Virant in državni sekretar Roman Rep.

Vlada namerava letos kupiti 504 prevozna sredstva

Sicer pa vlada v letošnjem letu načrtuje nakup 504 prevoznih sredstev, in sicer osebna vozila, kombinirana osebna vozila, specialna vozila za potrebe policije, plovila in helikopterje. V načrtu nabav in gradenj za leto 2007 je v ta namen predvidela sredstva v višini skoraj 18,9 milijona evrov.

Ministrstvo za javno upravo bo novo skupno javno naročilo začelo predvidoma še v tem mesecu, razpis pa bo objavilo v aprilu. Natančno število vozil bo torej znano, ko bo ministrstvo za javno upravo kot izvajalec skupnega javna naročila od neposrednih naročnikov prejelo potrebe po novih vozilih, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Na vprašanje o nakupu novih avtomobilov v letu 2006 pa je vlada odgovorila, da so državni organi lani kupili 244 vozil v skupni vrednosti nekaj več kot 3,2 milijona evrov. V tem znesku niso bila vključena specialna vozila za potrebe ministrstev za notranje zadeve in za obrambo, skupno javno naročilo pa je po primerljivih cenah na trgu predstavljalo več kot 17-odstotni popust, saj tržna vrednost vozil znaša več kot 3,9 milijona evrov.

Proračunski uporabniki vsako leto z nakupom vozil na podlagi izvedenega postopka oddaje javnih naročil obnovijo približno sedem odstotkov voznega parka. To pomeni, da se vozila zamenja po 13 do 14 letih, je v svojem odgovoru še pojasnila vlada.