Vnovičnih volitev v Izoli ne bo

Novogoriško upravno sodišče je odločilo, da vnovičnih volitev v Izoli ne bo, bo pa morala občinska volilna komisija odpraviti nepravilnosti.

Objavljeno
23. december 2006 16.44
Breda Pečan (ZLSD)
Izola - Novogoriško upravno sodišče je ugodilo pritožbi nekdanje izolske županje Brede Pečan, ki se je pritožila zaradi neizvolitve za županjo in zadevo vrnilo v ponovno obravnavo občinskim svetnikom. Po odločitvi sodišča ponovnih volitev v Izoli ne bo, bo pa morala občinska volilna komisija odpraviti nepravilnosti, ki jih je zagrešila bodisi pri izvedbi glasovanja bodisi pri štetju glasov. Tako Pečanova kot njen protikandidat stranke Izola je naša Tomislav Klokočovnik, sta v izjavah povedala, da sta z odločitvijo upravnega sodišča zadovoljna.

Klokočovnik je povedal, da je z odločitvijo upravnega sodišča zelo zadovoljen, kot je povedal, je sicer res, da je ugodilo pritožbi Pečanove, vendar je odločilo tudi, da se glasovnice prispele po pošti iz doma upokojencev ter ostale štiri sporne glasovnice upoštevajo kot neveljavne, kar pomeni, da je rezultat ponovno takšen kot na začetku, njemu v prid. Klokočovnik meni, da bo po ponovni obravnavi občinskega sveta zmagal on.

Pečanova je povedala, da je odločitve upravnega sodišča vesela, saj so njeni pritožbi ugodili. Sodišče je po njenih besedah odločilo zelo hitro, zaradi česar je Pečanova povedala, da bi se lahko tudi ostala sodišča po Sloveniji zgledovala po novogoriškem. Dodala je, da bo odvetnik občinskega sveta moral sedaj zadevo proučiti, nakar bo potrebno sklicati nujno sejo občinskega sveta, ki jo Pečanova pričakuje po novem letu, na kateri bo moral občinski svet od točke do točke preučiti navodila upravnega sodišča in nato odločiti o zmagovalcu. Povedala je še, da bo sprejela kakršnokoli odločitev občinskega sveta, ne glede na zmagovalca, če bo le v skladu z navodili upravnega sodišča. Dodala je, "če na koncu zmaga Klokočovnik, mu bom čestitala in zaželela, da bi vodil občino kot pravi Izolan".