Vodstvo ŠC Pohorje vložilo predlog za stečaj

Direktorica podjetja Barbara Vtič Vraničar je dodala, da je zagon naprav za zimsko sezono še vedno možen.

Objavljeno
16. oktober 2014 13.20
tre*POHORSKA VZPENJAČA
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA
Maribor − Vodstvo finančno obubožanega Športnega centra (ŠC) Pohorje je na mariborsko sodišče vložilo predlog za začetek nadzorovanega stečaja, je danes sporočila direktorica podjetja Barbara Vtič Vraničar. Kot je dodala, je ponovna oživitev posameznih jeder družbe in zagon naprav za zimsko sezono še vedno možen. DUTB je prevzel hotelske zmogljivosti.

Vtič Vraničarjeva je v izjavi za javnost zapisala, da so za družbo, ki je bila že konec junija tik pred stečajem, zadnje tri mesece intenzivno iskali zadnje možnosti rešitve, oddajo premoženja v najem, dokapitalizacijo ali vstop strateškega partnerja v lastništvo podjetja.

»Žal so se vsi napori izkazali za neuspešne. Družba bi namreč za svoje preživetje potrebovala dodaten vložek trajnih sredstev, kar je poslovodstvo tudi jasno predstavilo. Ponudbe raznih konzorcijev oziroma potencialnih investitorjev so se izkazale za neverodostojne, saj bodisi niso imele trdne finančne podlage ali pa jih v resnici sploh ni bilo,« je pojasnila direktorica mariborskega turističnega ponudnika.