Vojaške jopiče bodo preuredili v policijske

Med vojsko in policijo je bil sklenjen dogovor o tem, da bo vojska policiji posodila neprebojne jopiče. V policiji so se sicer odločili, da maskirne barve vojaških jopičev prevlečejo oz. preoblečejo v barve policije.

Objavljeno
20. oktober 2009 19.34
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Ljubljana - Med vojsko in policijo je bil sklenjen dogovor o tem, da bo vojska policiji posodila neprebojne jopiče, so pojasnili v službi za odnose z javnostmi pri policiji. V policiji so se sicer odločili, da maskirne barve vojaških jopičev prevlečejo oz. preoblečejo v barve policije.

Kot pojasnjujejo na policiji, jih v projektu izposoje jopičev čaka le še izvedbena faza oziroma podpisovanje dokumentacije o prenosu sredstev z obrambnega ministrstva na policijo, medtem ko je bil dogovor že sklenjen. Jopiče bodo policisti po njihovem uporabljali v okviru svojih rednih nalog. Na vprašanje, kdaj bodo v policiji jopiče prejeli, pa odgovarjajo, da bi se to že moralo zgoditi.

 

Kot je znano, si bo policija od vojske izposodila med 500 in 1000 jopičev. Ko se bo to zgodilo, bo policija javnost tudi seznanila s tem, za kakšne jopiče gre in komu bodo namenjeni. Obnovo kompletne kvote policijskih neprebojnih jopičev je avgusta napovedal generalni direktor policije Janko Goršek. Strinjal se je namreč s predstavniki sindikatov, ki so opozorili na neustrezno in zastarelo zaščitno opremo policistov.