Vreme in ceste in kaj se bo danes zgodilo/dogajalo?

Danes v DZ, Razno, Vreme, Razmere na cestah.

Objavljeno
28. februar 2011 08.11
Danes v DZ: Ob 9:00 seja odbora DZ za finance in monetarno politiko, na kateri bodo obravnavali predlog zakona o preprečevanju zamud pri plačilih, predlog o dopolnitvah zakona o davku na dodano vrednost ter noveli zakonov o javnem naročanju in o upravljanju kapitalskih naložb; ob 10:00 zaprta seja preiskovalne komisije DZ, ki se ukvarja z brezplačniki; ob 11:00 nujna seja odbora DZ za kulturo, na kateri bodo razpravljali o odgovornosti za izpad RTV prispevka. Ob 14:00 popoldne premier in ministri odgovarjajo na poslanska vprašanja, istočasno seja komisije DS za državno ureditev, na kateri bodo med drugim obravnavali novelo zakona o zemljiški knjigi.

Razno: Če ste lani prodajali delnice: danes se izteče rok za oddajo napovedi za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev, od obresti na denarne depozite ter za odmero davka od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov. Ob 18:00 na GZS redno srečanje Društva za marketing Slovenije. Beseda bo tekla o digitalnem marketingu v prodajni funkciji in konverziji obiskovalcev na spletu v kupce.

Vreme: Danes bo sprva delno jasno, čez dan se bo postopno pooblačilo. Zvečer in ponoči ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji rahle padavine, v notranjosti Slovenije večinoma kot rahel sneg. Najvišje dnevne temperature bodo od 0° do 4°, na Primorskem do 8°.

Razmere na cestah: Na primorski avtocesti zaradi okvare vozila zaprt vozni pas pred počivališčem Ravne (smer LJ). Gost promet z občasnimi zastoji je na gorenjski avtocesti med priključkom Brezje in viaduktom Peračica (smer LJ).

Zgoščen promet je na štajerski avtocesti od Domžal proti Zadobrovi (smer LJ) ter na cestah Medvode–Ljubljana in Velenje–Arja vas. Na cesti Ajdovščina–Col–Črni vrh–Godovič je zaradi zasneženega cestišča prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Na glavni cesti Celje–Zidani Most bodo zaradi miniranja v Zidanem Mostu pri kamnolomu občasne 10-minutne popolne zapore med 8. in 12. uro. Na cesti Preval–Grgar–Čepovan pri Bregu je popolna zapora zaradi gradnje vodovoda, obvoz je urejen. Na cesti Ajdovščina–Predmeja je popolna zapora zaradi plazu, obvoz je urejen po interventni cesti mimo plazu Stogovci. Na glavni cesti Dravograd–Mariborpri Muti  je polovična zapora zaradi izgradnje kolesarske steze. Predvidoma do 30. aprila. Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila. Na mejnih prehodih ni posebnosti.