Vrhovno sodišče izločilo Breznika

Matej Podlipnik, odvetnik Brede Pečan, kandidatke za izolsko županjo, nam je potrdil, da je vrhovno sodišče ugodilo njeni zahtevi po izločitvi Janeza Breznika s funkcije predsednika senata v postopku njene tožbe na upravno sodišče.

Objavljeno
24. januar 2007 07.00
Breda Pečan – Izolska županja, družinska prijateljica Milojke Kolar, nam je zatrjevala, da občina nima predkupne pravice, kar pa ni res
Izola – Matej Podlipnik, odvetnik Brede Pečan, kandidatke za izolsko županjo, nam je včeraj potrdil, da je vrhovno sodišče ugodilo njeni zahtevi po izločitvi Janeza Breznika s funkcije predsednika senata v postopku njene tožbe na upravno sodišče. Janez Breznik je tudi predsednik upravnega sodišča, zato mora v takih primerih, ko stranka zahteva izločitev sodnika, odločiti vrhovno sodišče.

Janez Breznik je bil doslej dvakrat predsednik senata upravnega sodišča – v primeru pritožbe Brede Pečan in pritožbe Bojane Gobbo na sklepe izolskega občinskega sveta. Breda Pečan se je s pomočjo odvetniške pisarne Senica drugič pritožila na sklep izolskega občinskega sveta, da vrača odločanje o izidu volitev občinski volilni komisiji. Pečanova se je na upravno sodišče končno pritožila še tretjič, in to minuli petek.

Med razlogi za Breznikovo izločitev je navedla Breznikovo angažiranje v javnosti in nastop za oddajo 24 ur POP TV v zvezi z njenim primerom. Nove odločitve upravnega sodišča predvidoma ne bo še dva tedna, saj ima izolski občinski svet teden dni časa za odgovor na njene navedbe v tožbi.

Preberite v današnji izdaji tiskanega Dela!