Vse več ugibanj o odhodih

»Težko komentiram zadeve, ki se še niso zgodile,« se je predsednik sveta LDS odzval na namige, da bodo najmanj štirje njihovi člani kmalu okrepili poslanski klub SD.

Objavljeno
16. marec 2007 07.00
Darja Lavtižar Bebler (LDS)
Ljubljana – »Težko komentiram zadeve, ki se še niso zgodile,« se je predsednik sveta LDS odzval na namige, da bodo najmanj štirje njihovi člani kmalu okrepili poslanski klub SD. Da to res pričakujejo, je potrdil Miran Potrč, ki je napovedal, da bo kmalu vodil največjo opozicijsko skupino v državnem zboru. Tisti, ki se omenjajo kot najverjetnejši prestopniki, bodisi ne dajejo komentarjev bodisi niso dosegljivi. Koalicija je zadovoljna, ker bo manj nasprotnikov Partnerstva za razvoj.

»Ko bomo videli, kaj se bo izcimilo iz teh napovedi, bom zadevo laže komentiral. Ni pa mi všeč, da se o ljudeh govori kot o številkah,« se je Aleš Gulič obregnil ob način napovedovanja odhodov iz LDS. Kvantiteta poslanske skupine po njegovem mnenju ne pomeni kvalitete, priznava pa, da ga skrbi, »kaj se z nami dogaja in kaj si sami delamo«. »Da bo številka manjša, me pa res ne zanima. Zanima me, kako bomo delali naprej in se zoperstavljali temu, kar se dogaja v državi,« je dejal predsednik sveta LDS in poudaril, da bodo za stabilizacijo razmer storili vse, kar je v njihovi moči.

Antona Ropa, Milana M. Cvikla, Marka Pavliho in Darjo Lavtižar Bebler naštevajo kot tiste, ki naj bi v prihodnjih dneh postali poslanci SD. Prvi trije so pred dnevi pogovore z Borutom Pahorjem potrdili, skrivnostni pa so bili o njihovi vsebini. Pavliha je pravzaprav edini, ki je tudi javno oznanil simpatije do politike SD. Kdaj naj bi sledili konkretni koraki, pa še ni jasno. Nekateri špekulirajo, da morda še danes, drugi jih pričakujejo sredi prihodnjega tedna.

Več v današnjem tiskanem Delu