Vzajemna izgubila tožbo s Pustatičnikom

Pravica zaposlenega, da pove svoje mnenje, je nad pravilniki, ki to prepovedujejo.

Objavljeno
12. september 2012 21.13
Milena Zupanič, notranja politika
Milena Zupanič, notranja politika
Ljubljana – Vzajemna ni ravnala zakonito, ko je zaradi intervjuja v Delu vrgla iz službe Petra Pustatičnika, nekdanjega člana uprave, je presodilo višje delovno in socialno sodišče. Sodba je pravnomočna, dokončna in precedenčna.

Spomnimo: časopis Delo je maja 2009 po burnih dogodkih v Vzajemni, ko so sredi noči razrešili člana uprave Petra Pustičnika, objavil z njim intervju. Pustatičnik je v intervjuju med drugim povedal, da je bil zaradi nestrinjanja z nekaterimi projekti v milijonski vrednosti razrešen, in opozoril, da je v Vzajemni prevladala gonja po dobičku, proti čemur se je boril. Slab mesec pozneje so ga zaradi intervjuja vrgli iz službe, pri čemer se je takratni predsednik uprave Vzajemne Boštjan Aver skliceval tako na zakon o delovnih razmerjih kot na interne akte Vzajemne o prepovedi komuniciranja. Pustatičnik je zaradi izredne odpovedi delovnega razmerja Vzajemno tožil in zahteval vrnitev na delo.

Višje sodišče je zdaj presodilo, da je Pustatičnik sicer formalno kršil pravilnik o komuniciranju, ker je v času, ko ni bil določen za govornika Vzajemne, dal intervju za časopis in v njem objavil članek. Kljub temu pa odpoved ni zakonita, saj je treba prepoved, da bi zaposleni dajali izjave za javnost, tehtati s pravico delavca, da v medijih pojasni svoje stališče glede razlogov za razrešitev s funkcije člana uprave in da odgovori na objave, ki se nanašajo nanj, je zapisano v izreku sodbe.

Sodišče je torej pravico zaposlenega do obveščanja javnosti postavilo nad »pravico podjetja«, zapisano v pravilniku. To je po vsej verjetnosti prva sodba o prekinitvi delovnega razmerja zaradi nastopa v medijih, smo izvedeli pri pravnikih, in tudi zato vredna posebne pozornosti.

Vzajemni je sodišče naložilo, da mora v osmih dneh Pustatičniku izplačati odškodnino, poplačilo devetnajstih bruto plač za čas, ko je bil brezposeln, in socialnih prispevkov za ta čas ter plačilo razlike med sedanjo (nižjo) plačo, ki jo ima v UKC Ljubljana, in nekdanjo plačo v Vzajemni pa seveda plačilo sodnih stroškov. »Vzajemna je sledila izreku sodbe Višjega delovnega in socialnega sodišča,« so nam odgovorili. Kdo bo na Vzajemni odgovarjal za škodo, po naših izračunih za več kot 150.000 evrov?