Z današnjim dnem začetek rokov ze izvedbo referenduma o malem delu

Danes se začenjajo roki za izvedbo referenduma o zakonu o malem delu, ki bo 10. aprila. Hkrati z referendumom bodo potekale lokalne volitve v Trebnjem in novoustanovljeni občini Mirna. Roki za njihovo izvedbo prav tako začnejo teči danes.

Objavljeno
01. marec 2011 09.21
Ne. Š., delo.si
Ne. Š., delo.si
Ljubljana - Od danes naprej in vse tja do 16. marca se lahko kot organizatorji referendumske kampanje Državni volilni komisiji prijavijo vsi, ki nameravajo pred referendumom nagovarjati volivce, piše STA. Hkrati morajo odpreti tudi posebne transakcijske račune za zbiranje sredstev za financiranje kampanje.

Kot so zapisali na STA, so organizatorji kampanje predlagatelji referenduma ali pa drugi subjekti, ki so zainteresirani za izid referenduma. V skladu z nedavno sprejeto novelo zakona o volilni in referendumski kampanji pa bo v kampanji lahko po novem sodelovala tudi vlada, ki bo do proračunskih sredstev upravičena.

Uradna referendumska kampanja se lahko začene 11. marca, končati pa se mora 8. aprila opolnoči, ko bo nastopil volilni molk, dodaja STA.

Hkrati z referendumom pa bodo 10. aprila potekale tudi lokalne volitve v občinah Trebnje in Mirna. Roki za njihovo začnejo teči danes, kar pomeni, da je tako že mogoče določati kandidate za župane in člane občinskih svetov.

Lokalne volitve v Trebnjem sicer lani niso potekale, ker je bila občina Mirna v postopku ustanavljanja, še piše STA.