Z evropskimi sredstvi Popestrimo šolo

Evropska sredstva bodo šla tudi za izobraževanje strokovnih delavcev za nove pedagoške načine dela.

Objavljeno
03. februar 2017 19.00
A. S. H., STA
A. S. H., STA
Ljubljana - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori javnemu razpisu Popestrimo šolo 2017-2021, ki naj bi z usposabljanjem učiteljev spodbudil uporabo novih oblik dela. Za razpis je namenjenih 1,3 milijona evrov, od česar bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov.

Predmet javnega razpisa, ki bo objavljen predvidoma prihodnji teden, je sofinanciranje programa Popestrimo šolo 2017-2021, ki je namenjen profesionalnemu usposabljanju strokovnih delavcev v osnovni in srednji šoli. Namen razpisa je prispevati k razvoju novih pedagoških načinov dela in inovativnih učnih okolij.

Preko razpisa bodo financirali zaposlitev strokovnih delavcev, ki se bodo posvečali individualnim potrebam učencev in dijakov, njihovim primanjkljajem oziroma nadarjenostim, še posebej s spodbujanjem bralne pismenosti, učenja učenja, kritičnega mišljenja, raziskovanja, inovativnosti, trajnostne naravnanosti, uporabe pametne tehnologije in podjetništva.

Cilj razpisa je uspešno zaključeno profesionalno usposabljanje več kot 2600 strokovnih in vodstvenih delavcev na področjih osnovnošolskega izobraževanja ter srednjega poklicnega, strokovnega in splošnega izobraževanja v zahodni kohezijski regiji, so zapisali v omenjeni službi vlade.

***

Kaj naj študiram? Kje naj študiram?

Srednješolci, izberite svoj študijski program s pomočjo Delovega interaktivnega brskalnika, vse pomembnejše datume pa najdete na časovnici, ki bi jo morali pogledati vsi bodoči študenti.

Kmalu pa bomo na Delu predstavili tudi posodobljeni interaktivni brskalnik po srednejšolskih zavodih.