Z iskrenostjo prepričali še trgovca

V ponedeljek bodo sredi mesta odprli hišo sreče jeseniške civilne pobude Ejga - za lepše Jesenice.

Objavljeno
12. september 2014 22.00
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Jesenice – V nekdanji diskontni trgovini ob Kosovi graščini na Jesenicah bodo v ponedeljek odprli hišo sreče, prostore civilne pobude Ejga – za lepše Jesenice, ki je v dobrem letu pod vodstvom dr. Ahmeda Pašića izvedla več kot sto družbeno koristnih projektov.

Hiša sreče bo odprta vsak dan. Začetek bo težak, pravi Ahmed Pašić, ki verjame, da bodo s široko mrežo prostovoljcev in številnimi podporniki (na spletnem družabnem omrežju imajo že več kot 3300 članov) še naprej razvijali brezplačne vsebine, od humanitarnih in izobraževalnih projektov do predavanj in neformalnega druženja. »Nam se preprosto ne da več čakati, da bo mesto rešilo nakopičene probleme«, je dodal.

Nekatere lastnike praznih lokalov na Jesenicah so prosili, da bi jim prazne prostore v zameno za skrb zanje oddali v brezplačno uporabo. Na prošnjo so se odzvali v trgovskem podjetju Mercator in jim okoli 450 kvadratnih metrov površin zgolj za plačilo pavšalnih stroškov obratovanja oddali v najem, je povedal Pašić in ocenil, da so trgovca prepričali s transparentnostjo in svojim dosedanjim delovanjem.

Pašić se poteguje tudi za županski mandat, vendar pravi, da delovanje v skupini Ejga in politično dejavnost ločuje. »Kandidiram zaradi prošenj ljudi,« je pojasnil Pašić in dodal, da »tudi če mi ne bo uspelo, bom vsaj poskusil. Po volitvah pa bom delo v skupini Ejga ne glede na volilni rezultat nadaljeval. Tega ne počneš, če ni strasti in ljubezni«, je dejal. Očitke, da je skupino Ejga oblikoval le zato, da bi sedel v županski stol, je zavrnil in dejal, da zaupanja ljudi ne moreš doseči brez iskrenosti.