Za direktorja SZ predlagali Gorana Brankoviča

Strokovno razpisna komisija za imenovanje novega generalnega direktorja Slovenskih železnic se je odločila, da nadzornemu svetu za direktorja predlaga Gorana Brankoviča.

Objavljeno
07. september 2009 14.24
Torek: Slovenske železnice se pripravljajo na nakup novih vlakov in potniških vagonov, s katerimi bi nadomestili dotrajane. Prvi se je s predstavitveno vožnjo predstavil vlak minuetto podjetja Alstom.
L.Š.
L.Š.
Ljubljana - Po osebni predstavitvi kandidatov se je strokovno razpisna komisija odločila, da nadzornemu svetu za novega generalnega direktorja Slovenskih železnic predlaga Gorana Brankoviča. Komisija je med 15 pravočasno prispelimi vlogami za razpis za generalnega direktorja družbe na osebni razgovor povabila 4 izbrane kandidate: Alojza Rota, Antona Kavčiča, Gorana Brankoviča in Mihaela Babiča. Od vseh štirih kandidatov je s svojim programom in osebno predstavitvijo ter dosedanjimi izkušnjami na vodilnih delovnih mestih člane komisije najbolj prepričal Goran Brankovič, so zapisali v sporočilu za javnost.

Goran Brankovič je med drugim povedal, da bi ob aktivni podpori lastnika ter konstruktivni podpori zaposlenih na železnici pod njegovim vodstvom bilo mogoče uresničiti vizijo, da Slovenske železnice postanejo najpomembnejši, tehnološko napreden in strokovno učinkovit sistem s celovito integrirano storitvijo v prevozu blaga, ponudnik celovitih in prijaznih storitev v potniškem prometu ter učinkovit vzdrževalec sodobne in varne železniške infrastrukture ter prevoznih sredstev.

Nadzorni svet bo po obravnavi predloga in osebni predstavitvi vizije predlaganega kandidata sprejel dokončen sklep o imenovanju novega generalnega direktorja družbe na seji prihodnji teden v torek.