Za izropano restavracijo na smučišču Kalič šest ponudnikov

Naprodaj restavracija in parkirišče, občina bi pomagala pri oživitvi centra.

Objavljeno
19. november 2015 11.04
djak_smucarski center kalic
Dragica Jaksetič
Dragica Jaksetič
Postojna – Stečajni upravitelj podjetja Lepi kraji Janko Maček je tudi s pomočjo oglaševanja ločitvene upnice Factor banke za uničeno in izropano nekdanjo restavracijo na priljubljenem smučišču Kalič zbral šest nezavezujočih ponudb.

Ponovno bodo naprodaj objekt z 2300 kvadratnimi metri površine, dve manjši poslopji in parkirišče. Stečajni upravitelj Janko Maček ni razkril, kdo so ponudniki, povedal je le, da med njimi ni tujcev, nekateri pa so turistični in gostinski podjetniki.

Višine ponudb ne dosegajo polovice izklicne cene v prvem krogu prodaje, ki je znašala 250.000 evrov. Na vprašanje, kdaj predvidoma bo izbran najugodnejši ponudnik, je Maček za Delo povedal, da je to odvisno od Factor banke oziroma od pogajanj, sicer pa se bo stečajni upravitelj šele odločil, ali bo prodajal na dražbi ali z zbiranjem zavezujočih ponudb.

Bodočega lastnika čakajo precejšnja vlaganja ne le v obnovo gostinskega objekta, ampak tudi vodovoda. Če pa bi na Kaliču hotel ponovno urediti smučišče, bi moral zgraditi ustrezno infrastrukturo, pridobiti koncesijo za žičniško dejavnost ter urediti razmerja s skladom kmetijskih zemljišč in gozdov.

Robert Pavšič z občine Postojna je pojasnil, da so zelo zainteresirani, da Kalič končno spet zaživi, zato bodo bodočemu vlagatelju zagotavljali vso podporo. Verjetno je sodelovanje občine pri ureditvi vodovoda, bodočemu investitorju pa bodo ponudili program celoletnih predvsem rekreativnih aktivnosti, ki jih je za Kalič pripravila županova projektna skupina.