Za razrešitev Lombergarja zmanjkal en glas

Programski svet RTVS ni izglasoval soglasja za razsrešitev direktorja Televizije Slovenija Janeza Lombergarja.

Objavljeno
23. september 2013 21.02
Ni. Č., Delo.si, K. Š., notranja politika
Ni. Č., Delo.si, K. Š., notranja politika

Ljubljana - Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je danes odločal o predlogu za razrešitev Janeza Lombergarja z mesta direktorja Televizije Slovenija.

Od 26 navzočih članov programskega sveta jih je 13 glasovalo za razrešitev, osem proti, pet članov se je glasovanja vzdržalo. Za njegovo razrešitev bi bila potrebna večina glasov, torej vsaj 14.

Razrešitev je predlagal generalni direktor RTVS Marko Filli. Lombergarju se je stolček začel majati zaradi domnevno sporne porabe razvojnega denarja. Na to so programski svetniki opozarjali že pred poletjem.

Takrat je programski svet pozval Fillija, naj do septembra ugotovi, kdo je odgovoren za porabo razvojnih sredstev za programski kanal in kršitev meril za koriščenje sredstev, prejetih iz kupnine za delnice Eutelsata, ter naj sprejme ukrepe.

Direktor TVS za odstop ni videl utemeljenega razloga. »Prepričan sem, vem, da so bile presoje programsko utemeljene in da so bila vsa sredstva namensko porabljena,« je pojasnjuje Lombergar, ki je mesto direktorja zasedel marca 2011.