Za zmoto mora Simona Dimic plačati 1600 evrov

Protikorupcijska komisija je končala prekrškovni postopek v zvezi s premoženjem nekdanje vodje premierovega kabineta Simone Dimic. Kot piše Mladina, ji je izrekla globo, ki znaša 1600 evrov, ker se je zmotila pri izpolnjevanju obrazca za prijavo premoženja funkcionarjev.

Objavljeno
25. februar 2011 13.18
Ne. Š., delo.si
Ne. Š., delo.si
Ljubljana - Protikorupcijska komisija je v primeru Simone Dimic, nekdanje vodje kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja, na podlagi informacij sprožila več ločenih postopkov. Zadnji je bil postopek sistemske preučitve podelitve kreditov državnim funkcionarjem in uradnikom na položaju s strani bank v Sloveniji, ki so posredno ali neposredno vsaj delno v državni lasti, navaja STA.

Kot je za STA povedala predstavnica za odnose z javnostjo na komisiji Barbara Fürst, omenjeni postopek še poteka in je trenutno "še najbolj odprt", večina postopkov pa je po njenih besedah v primeru Dimičeve končanih.

Protikorupcijska komisija je na podlagi ugotovitev iz postopkov, ki so jih izvedli v primeru Dimic, eno zadevo odstopila gradbeni inšpekciji in drugo policiji, v zadevi poročanja o premoženjskem stanju pa so izdali opomin ter uvedli in zaključili prekrškovni postopek, v katerem je bila izrečena globa, piše Mladina.

Kot smo že poročali, so Dimičevi sredi oktobra lani očitali vrsto nepravilnosti pri nakupu in obnovi hiše v ljubljanskih Murglah, med drugim, da je od banke NLB dobila za svojo plačo nesorazmerno visoko posojilo pod izredno ugodnimi pogoji. Zaradi očitkov je 22. oktobra odstopila z mesta vodje premierovega kabineta, primer pa so preučevali tako kriminalisti kot tudi protikorupcijska komisija.