Za župana za zdaj štirje

SDS je za župana Maribora predlagala Tomaža Kanclerja, sedanji župan Fištravec še zbira podpise.

Objavljeno
03. september 2014 21.17
Slovenija, Maribor, 8.11.2010 - KANCLER Tomaz (SDS), podzupan MOM foto:Tadej Regent/Delo
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor – Kandidaturo za župana Maribora je včeraj predstavil Tomaž Kancler iz SDS. Nekaj izkušenj iz vodenja mesta že ima, saj je bil v drugem mandatu župana Kanglerja podžupan.

Kancler, ki v kampanijo vstopa z geslom Misli drugače, je dejal, da je starim načinom razmišljanja zaradi spremenjenih družbenih vrednot potekel rok trajanja. Njegov program je sestavljen iz devetih sklopov: bivanje, mobilnost, šport, kultura, zdravje, sociala, gospodarstvo ..., v SDS pa bodo pripravili več forumov z vidnimi predstavniki teh sklopov in z njimi razpravljali o tem, kako obrniti trende v Mariboru navzgor. Predsednik mestnega odbora SDS Gregor Pivec je dejal, da pri izboru kandidata v stranki ni bilo nobenih dilem in trenj.

V Mariboru sta poleg Kanclerja kandidaturo za župana do zdaj napovedala sedanji župan Andrej Fištravec, ki še zbira podpise podpore, in Bernard Memon iz NSi. Zadnji je magister državnih in evropskih študij, zdaj pa je zaposlen na ministrstvu za obrambo. Na predstavitvi je Memon med ključnimi cilji poudaril krepitev lokalnega podjetništva, nižje položnice za storitve občinskih služb in oživitev mestnega središča.

Izvedeli smo, da so na mestni volilni komisiji za zdaj prejeli le eno kandidaturo, in sicer kandidata Stranke slovenskega naroda Franca Jeseneka, ki je javnosti še ni napovedal.