Zadruga spet oživlja smučišče Kanin

Bovška razvojna zadruga bo poskušala do šolskih počitnic v povezavi s tamkajšnjo občino in furlanskim Promoturjem zagnati štirisedežnico nekdanjega smučišča na Kaninu.

Objavljeno
24. januar 2014 09.58
Kanin
Blaž Močnik, Tolmin
Blaž Močnik, Tolmin

 Odločitev je v rokah stečajne upraviteljice ATC Kanin, ki je pred tem zavrnila že dve ponudbi zadruge.Po decembrskem sestanku z upraviteljem smučišča na italijanski strani Kanina zadruga ni vrgla puške v skoraj štiri metre debelo snežno odejo.

Vendar stečajna upraviteljica Nataša Gibičar tokrat poleg zadružne namere zahteva še pisno zagotovilo podpore Promoturja in občine. Zadružniki so izračunali, da bi za trimesečno obratovanje povezovalne štirisedežnice Prevala in manjšega bara potrebovali od 90.000 do 100.000 evrov.

Glavnino vsote naj bi zbrali z deležem od prodanih smučarskih vozovnic v Selli Nevei. »Če bi za vsakega gosta dobili po deset evrov, bo za pokritje stroškov dovolj do devet tisoč gostov. To pa je popolnoma realno,« je pripomnil predsednik zadruge Jernej Stritih. Za morebitno kritje razlike med stroški in prodajo ter promocijo bodo prosili občino, ki pa naj bi založila največ 30.000 evrov.

V zadrugi upajo, da bodo že v prihodnjem tednu dobili zagotovila, ki bi jih nemudoma poslali stečajni upraviteljici. Ekipo nekdanjih delavcev na smučišču so že sestavili, prav tako so se dogovorili z Zavodom za gradbeništvo Slovenije, da bi nadzoroval morebitni zagon.

»Formalnopravno to ni nujno, vseeno pa raje vidimo, da so poleg strokovnjaki, da ne bi šlo kaj narobe oziroma da ne bi bilo dvomov o varnosti delovanja naprave,« je dodal Stritih.