Zagožen zatrjuje, da ni posredoval za izbor Patrie

Jože Zagožen v odzivu na sredino poročanje časnika Delo poudarja, da ni nikoli pri nikomur posredoval, da je bila Patria izbrana na javnem razpisu za nakup oklepnikov. "Tudi pri Janezu Janši ne."

Objavljeno
29. oktober 2009 16.05
Jože Zagožen
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Ljubljana - Nekdanji direktor Holdinga Slovenske elektrarne Jože Zagožen v odzivu na sredino poročanje časnika Delo poudarja, da v zvezi s Patrio ni "ničesar zahteval in nič dobil ali komu kaj dal". Kot zatrjuje, ni nikoli pri nikomur posredoval, da je bila Patria izbrana na javnem razpisu za nakup oklepnikov. "Tudi pri Janezu Janši ne," je zapisal.

 

Delo je namreč v sredo objavilo del faksimila zapisnika zaslišanja predsednika SDS Janeza Janše glede domnevne vpletenosti v afero Patria. Po zapisniku sprva kriminalisti Janši niso povedali, od koga naj bi bil dobil podkupnino, po vztrajanju predsednika SDS o navedbi imena pa so mu dejali, da naj bi odkupnine zahteval od Zagožna.

 

Slednji danes v odzivu tudi pojasnjuje, da ni nikoli zamolčal poznanstva z Riedlom še iz časa, ko je deloval na ministrstvu za obrambo, kakor je v sredo poročalo Delo. "Koga sem v tistih časih srečal, se ne spominjam. Tudi gospoda Riedla ne," je zapisal Zagožen. Poudarja pa, da od takrat z Riedlom ni bil v stikih in da nima njegove telefonske številke.

 

Zavrnil je tudi pisanje časnika, da bi si z Riedlom dopisoval. Kot zatrjuje nekdanji direktor Holdinga Slovenske elektrarne, obstajata dve elektronski pošti z njegove strani. "V eni tarna, zakaj se mu ne oglašam, v drugi pa utemeljuje prednosti Patrije," navaja Zagožen. Ob tem dodaja, da z njegove strani ni nobenih odgovorov ali dopisov, niti telefonskih klicev.