Zakon kršijo pred nosom policije, a kazni ni

Več deset vozil je bilo parkiranih nepravilno, a so policisti vsem pogledali skozi prste.

Objavljeno
31. oktober 2011 07.11
Posodobljeno
31. oktober 2011 08.30
A. L.
A. L.

LJUBLJANA – Ljubljanska policija je nedavno izvedla javno dražbo najdenih predmetov. Mnogi so pridrveli v njihovo garažo, da bi si zagotovili možnost nakupa poceni kolesa oziroma kakšnega drugega predmeta. Prišlo je 100 do 200 ljudi. Ker je policijska postaja precej oddaljena od centra (Grič 56 v Ljubljani), se je večina obiskovalcev pripeljala s svojim jeklenim konjičkom, ki so ga morali nekje parkirati. In to je večina storila prosto in prešerno: na travi, po pločnikih, ob cesti ... skratka, bila so parkirana nepravilno. A kljub temu na niti enem vozilu ni bilo listka za napačno parkiranje.

Zanimivo pa je, da se številni iz, denimo, ljubljanskih bežigrajskih blokov zelo pogosto srečujejo z marljivimi redarji, ki s svojimi pristojnostmi oglobijo tudi vozila, parkirana pred stanovanjskimi bloki.

Zakon: za parkiranje na pločniku ob 120 evrov

Kar zadeva parkiranje na pločniku, je zakon v 65. členu jasen: »Prepovedano je parkiranje na prehodu za pešce, pločniku ali v območju za pešce. Če je s predpisano prometno signalizacijo dovoljeno parkiranje na pločniku, mora biti za pešce zagotovljen najmanj 1,60 metra širok del pločnika, ki ne sme mejiti na vozišče.« Kazen, če tega voznik ne upošteva, je 120 evrov.

Na komentar ljubljanske policijske uprave še čakamo.

 

Bi nam radi sporočili kakšno informacijo, poslali kakšno fotografijo? Uporabite spodnji obrazec.