Zalar že prejel odgovor Brezigarjeve

Minister za pravosodje Aleš Zalar je že prejel odgovor generalne državne tožilke Barbare Brezigar glede izrednega pravosodnega nadzora na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani.

Objavljeno
21. september 2009 14.50
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Ljubljana - Minister za pravosodje Aleš Zalar je že prejel odgovor generalne državne tožilke Barbare Brezigar glede izrednega pravosodnega nadzora na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani, so pojasnili na ministrstvu za pravosodje. Trenutno na ministrstvu pripravljajo gradivo za torkovo sejo vladnega odbora za notranjo politiko.

Na ministrstvu so tudi pojasnili, da bo gradivo ministrstva vlada obravnavala v četrtek. Kot so poudarili, danes še ni znano, kaj bo ministrstvo predlagalo vladi in dodali, da bo več znanega po torkovi seji vladnega odbora.

Kot je znano, je Zalar v petek dejal, da bodo v najkrajšem možnem času pripravili ustrezno gradivo za odločanje vlade. "Ali je možno, da bo to vlada storila prihodnji četrtek na svojem rednem zasedanju oz. ali bo to storila že prej, na korespondenčni seji, v tem trenutku še ne morem odgovoriti, ker mnenja nisem videl," je tedaj še poudaril.

V petek je namreč Brezigarjeva predstavila odgovor vrhovnega državnega tožilstva vladi na njen poziv, naj se izreče glede pravosodnega nadzora na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani. V odgovoru vrhovno državno tožilstvo predlaga vladi, naj nadzor zavrne, ker je nezakonit.