Zalokar Oražem: Brezigarjeva ne pozna vloge poslancev

"Ton in pojasnila, s katerimi je Barbara Brezigar nastopila na sredinem odboru za notranjo politiko, jasno kažejo, da Brezigarjeva ne pozna vloge DZ," je ocenila Cveta Zalokar Oražem. Po njenem imajo poslanci dolžnost, da postavljajo vprašanja.

Objavljeno
03. september 2009 15.54
Cveta Zalokar Oražem
Ba. P./STA
Ba. P./STA
Ljubljana - "Ton in pojasnila, s katerimi je Barbara Brezigar nastopila na sredinem odboru za notranjo politiko, jasno kažejo, da Brezigarjeva ne pozna vloge DZ," je danes ocenila Cveta Zalokar Oražem. Po njenem imajo poslanci dolžnost, da postavljajo vprašanja. "In to na njeni strani očitno povzroča veliko skrbi in nejevolje," je dejala.

V poslanski skupini Zares se jim, tako vodja poslanske skupine Zares Cvete Zalokar Oražem, zdi, da problematiziranje vprašanj, ki jih dajejo poslanci, ne more pomeniti pritiskov na tožilstvo in tožilce. Ob tem je opozorila, da je bila v preteklem mandatu ustanovljena "celo preiskovalna komisija, ki je preiskovala delo tožilcev. Čudi nas, da v tem primeru generalna državna tožilka Brezigarjeva ni čutila nikakršne potrebe, da morda zaščiti tožilce ali izrazi vsaj pomislek, da gre za pritisk na tožilce," je dejala. Vprašala se je, ali je Brezigarjevo mogoče tako ravnala zato, ker je bila "preiskava v interesu opcije, za katero je že večkrat kandidirala".