Žalska občina z denarjem od Eurojackpota v nove naložbe

Žalska občina bo 4,2 milijona evrov smiselno razdelili na vse proračunske uporabnike.

Objavljeno
01. februar 2015 11.24
tlo/loto
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA

Žalec − Žalska občina bo 4,2 milijona evrov, ki jih je prejela lani, ko sta njena občana na Eurojackpotu zadela 28,2 milijona evrov, namenila za nove naložbe, piše Slovenska tiskovna agencija.

Kot je povedal žalski župan Janko Kos, so denar čim bolj smiselno razdelili na vse proračunske uporabnike, tako da bo vsaka krajevna skupnost dobila nekaj komunalnih del. Po Kosovi oceni si bodo s tem denarjem lahko privoščili nekatere naložbe, ki jih drugače v teh težkih časih ne bi zmogli.

Med večjimi naložbami, ki jih bodo sofinancirali z denarjem od Eurojackpota, je izpostavil razširitev avle Doma II. slovenskega tabora in njegovo energetsko sanacijo ter izgradnjo zbirnega centra za odpadke ob cesti Žalec-Griže, piše STA. Nekaj denarja bodo namenili tudi izgradnji pločnikov proti Zabukovici, Libojam, Galiciji in na odseku med Ložnico in Gotovljami.

Na vprašanje, zakaj se zatika pri ureditvi antičnega parka v Šempetru, je župan odgovoril, da so se lani prijavili na razpis za sofinanciranje iz norveškega sklada, vendar na razpisu niso uspeli. Vrednost tega projekta je po njegovi oceni dva milijona evrov, piše STA. Za ta projekt bo žalska občina skušala pridobiti sredstva prek drugih razpisov, prioritetna projekta za katera bodo tudi skušali zagotoviti evropska sredstva je izgradnja eko kampa v Vrbju in fontana piv sredi mesta.