Zamenjavi brez razlage

Govorice o večjih spremembah v policiji so se uresničile. Generalni direktor policije Jože Romšek je prestavil več visokih policistov, med njimi tudi Zlatka Haliloviča, ki je bil odlikovan za osamosvojitev.

Objavljeno
09. januar 2007 07.00
Direktor slovenjegraške policijske uprave Zlatko Halilovič
Ljubljana – Govorice o večjih spremembah v policiji so se v ponedeljek izkazale za resnične. Generalni direktor policije Jože Romšek je namreč direktorja policijske uprave Maribor Jurija Fermeta prestavil na mesto direktorja policijske uprave Slovenj Gradec, tamkajšnjega direktorja Zlatka Haliloviča pa v ekipo direktorja policijske uprave Celje Stanislava Venigerja. V policiji so bili o razlogih za odločitev zelo redkobesedni; povedali so le, da so premestitve skladne z zakonom o javnih uslužbencih in delovnimi potrebami.

Nekdanji poveljnik policijske posebne enote Zlatko Halilovič se s premestitvijo ne strinja, vendar jo spoštuje, ker niti nima možnosti za pritožbo. Za svoje delo in zasluge pri osamosvajanju je bil odlikovan z znakom za pogumno dejanje, redom generala Maistra z meči (najvišje slovensko vojaško odlikovanje), znakom manevrske strukture narodna zaščita in častnim znakom svobode. »Sedanja oblast je takrat, ko je bila v opoziciji, vladi očitala neprimeren odnos do osamosvojiteljev”.

Več o tem si preberite v današnji tiskani izdaji Dela.