»Zapornika iz Guantanama bi na Jesenicah znali sprejeti«

Po mnenju jeseniškega župana petkova izjava Rosvite Pesek o zaporniku iz Guantanama kaže na odnos Ljubljane do Jesenic. Ob tem je Mencinger dodal, da »če bi zapornik prišel na Jesenice, bi ga znali sprejeti.

Objavljeno
28. februar 2011 19.30
Bl. R., Jesenice
Bl. R., Jesenice
Jesenice - Jeseniški župan in poslanec DZ Tomaž Tom Mencinger se je razburil zaradi petkove izjave voditeljice Odmevov Rosvite Pesek na TV Sloveniji, ki je v oddaji med razpravo o sprejemu zapornika iz Guantanama v Sloveniji med drugim dejala, da bo oseba iz Guantanama, če ga bo Slovenija sprejela, »živela povsem prosto med nami, po vsej verjetnosti na Jesenicah, ker želijo živeti v svojih skupnostih in ne bo v ničemer posebna. In bo živela pač zunaj, ker je svobodna«.

Po mnenju župana taka izjava ne sodi na nacionalno televizijo, hkrati pa kaže tudi na odnos Ljubljane do Jesenic. Ob tem je še izrazil prepričanje, da »če bi zapornik prišel na Jesenice, bi ga znali sprejeti, če bi spoštoval naš način življenja, tako kot vsi prišleki, ki so se na katerikoli način naselili na Jesenicah«.

Dodal je še, da so na Jesenicah doslej velikokrat reševali zagate slovenske politike, saj so »dolgo požirali strupen prah, zato da smo gradili domovino in pomagali neuvrščenim, tik pred osamosvojitvijo smo bili deležni darila ministrstva za okolje v obliki 900 ton nevarnih odpadkov, preko katerih so preletavala letala JLA z grožnjo bombardiranja. Ko ne vemo kam s komunalnimi odpadki, je rešitev na Jesenicah.«