Zagorela cisterna, avtocesta Gabrk–Fernetiči ponovno odprta

Na primorski avtocesti – med Danami in počivališčem Povir – so trčila štiri tovorna vozila, umrl je 38-letni voznik cisterne.

Objavljeno
13. februar 2018 08.57
De. P., Ba. Pa., Ma. F.
De. P., Ba. Pa., Ma. F.

Primorska avtocesta na odseku Gabrk-Fernetiči je po jutranji prometni nesreči ponovno odprta v obe smeri. Na omenjenem odseku, približno 200 metrov pred cestninsko postajo Dane, so namreč okoli 7.30 trčila štiri tovorna vozila, tri so zagorela, med njimi je bila cisterna z nafto. V nesreči je umrl 38-letni hrvaški državljan

Kot so pojasnili na PU Koper, je bila pred cestninsko postajo kolona tovornih vozil. Po dosedanjih ugotovitvah, je domnevni vzrok nesreče neprilagojena hitrost glede na gostoto prometa. 38-letni voznik cisterne iz Hrvaške se je zaletel v zadnji del tovornjaka, naloženega z žagovino, ta pa v prazen tovornjak pred seboj, ki se je zaletel še v četrti tovornjak pred seboj.

Ogenj se je s cisterne razširil na tovornjak z žagovino in na prazen tovornjak pred njim. Trije tovornjaki so zgoreli, v požaru kabine cisterne z nafto je umrl tudi voznik.

Preiskovalna sodnica je odredila izredni tehnični pregled vozila in sodno obdukcijo za 38-letnega državljana Hrvaške, ki je v nesreči umrl.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta med Gabrkom in Fernetiči zaprta med razcepoma Gabrk in Sežano v smeri proti Italiji, a je zdaj ponovno odprta v obe smeri.

Razmere na cestah lahko spremljate na tej povezavi.