Občinski odlok postal predmet zasmehovanja in zgražanja

Prebivalci, zlasti kmetje, so ogorčeni in napovedujejo, da bodo živali obglavili.

Objavljeno
07. november 2011 17.56
Posodobljeno
08. november 2011 07.00
Sebastijan Ozmec
Sebastijan Ozmec
LOG, DRAGOMER – V eni izmed najbogatejših slovenskih občin Log - Dragomer je občinski odlok postal predmet zasmehovanja in zgražanja. Veljaki so se namreč namenili napraviti red in mir v občini, a so po mnenju mnogih šli predaleč. Med drugim so predvideli denarne sankcije za tiste lastnike živali, katerih ljubljenčki ponoči niso tiho. Zaradi tega se je odloka že prejelo ime petelinji amandma, predvsem zaradi dela, ki se ukvarja z glasnostjo domačih živali.

Čiste pnevmatike

Marsikdo s prstom kaže na prišleke, ki nimajo posluha za kmetijstvo. Ker gre za občino tik ob prestolnici, ki se ponaša z idiličnim okoljem, je ta kraj za svoje domovanje izbral marsikateri petičnež iz prestolnice. Občina je znana po tem, da v njej živijo pretežno direktorji in premožni zasebniki, ki tam samo spijo. Nov občinski odlok je povzročil razkol posebej med tistimi, ki nadaljujejo stoletno kmetijsko tradicijo, ter onimi, ki so se preselili na ta konec in želijo imeti popoln mir.

S petelinjim amandmajem oglobili kikirikanje in lajež


Prepoveduje prepiranje in vpitje na ulici, za kar je predvidena kazen 140 evrov. Če kdo vpije na občinskega redarja ali drugo javno osebo, pa ga bo prekršek stal 230 evrov. Enak znesek je predviden tudi za razkazovanje v javnosti. Sprva so občinski svetniki predvideli višjo kazen za beračenje, a so na koncu ugotovili, da je od brezdomcev ne bodo mogli izterjati, zato so jo znižali na 40 evrov. Še najbolj pa je ljudi, predvsem kmete in ljubitelje živali, presenetila točka, ki predvideva 100 evrov kazni za tiste lastnike psov, mačk, petelinov, krav in drugih živali, ki ponoči (med 22. in 6. uro) motijo sosede. Poleg dela, ki ureja vedenje domačih živali, se predvsem kmetje pritožujejo tudi nad besedilom, ki predpisuje čiščenje pnevmatik, preden se voznik s kolovozne poti ali njive vključi na vozišče. Kazen za ta prekršek je 250 evrov. Ob nedeljah in praznikih je po novem prepovedano kositi travo in opravljati podobna hrupna opravila. Če pa kdo pozabi pospraviti smetnjak s ceste po tem, ko komunalci že odpeljejo smeti, bo moral plačati 230 evrov.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: S tem odlokom občina ni pridobila ugleda, si je pa naredila promocijo