Zaradi mile zime ob morju več gostov

Turistični delavci so na zgornjem Gorenjskem z letošnjimi zimskimi počitnicami deloma zadovoljni, napovedi za ta teden za zdaj kažejo podobno..

Objavljeno
26. februar 2007 07.00
Smučišče Kranjska Gora
Kranjska Gora, Bohinjska Bistrica, Rogla, Krvavec, Maribor, Portorož – Turistični delavci na zgornjem Gorenjskem so z letošnjimi zimskimi počitnicami deloma zadovoljni, napovedi za ta teden za zdaj kažejo podobno. Na Bledu je bilo več dnevnih domačih gostov in izletnikov, podobno ob ugodnem vremenu pričakujejo tudi ta teden. V obeh Uniorjevih turističnih središčih na Rogli in na Krvavcu so glede na snežne razmere in milo zimo kar zadovoljni z obiskom gostov in smučarjev v prvem tednu zimskih počitnic. V hotelih slovenske Istre so včeraj našteli skupaj približno štiri tisoč gostov, od tega jih je samo v Portorožu 2636 ali za šest odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Med gosti v Kranjski Gori so prevladovali Angleži, Irci in domači gosti, ki so šolske počitnice izkoristili za družinske počitnice. V Bohinju sta bili zasedeni le dve tretjini turističnih zmogljivosti, dobro je bila obiskana Pokljuka, pa tudi vodni park v Bohinjski Bistrici. Polno zasedene so bile nastanitvene zmogljivosti na smučišču Vogel, kjer so zabeležili večje število družin in dnevnih obiskovalcev.

Več o tem si preberite v ponedeljkovem tiskanem Delu