Zasaditev treh sadovnjakov v šolskih ekovrtovih

Projekt želi otroke, starše ter druge krajane vključiti v trajnostno delo z naravo.

Objavljeno
07. november 2012 16.30
Sajenje dreves sole
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Škofja Loka - Točno opoldne so se v šolskih ekovrtovih ob OŠ Cvetka Golarja v Škofji Loki, OŠ Orehek v Kranju in OŠ Medvode lotili sajenja dreves.

Gre za projekt društva Sorško polje - približajmo se naravi, ki želi otroke, starše ter druge krajane vključiti v trajnostno delo z naravo in trajnostno skrb za svoje sadovnjake, vrtove in polja ter s tem ohranjanje naravne dediščine Sorškega polja.

Ob nasvetih permakulturne učiteljice Jožice Fabjan so na Trati pri Škofji Loki trije osmošolci, ravnateljica Karla Krajnik, hišnik Peter Novak in tudi župan Miha Ješe posadili avtohtono jablano (voščenko), hruško (sorta društvenka) in slivo (stanley), drugi šolarji pa so jim za spodbudo peli in recitirali pesmice o zelenjavi, sadju, cvetlicah in rjavem sladkosnedem medvedku.

Ravnateljica je pojasnila, da bodo v letu 2013 praznovali 50-letnico šole.

»Manj znano je, da je bil pesnik Cvetko Golar, po katerem se imenuje naša šola, tudi sadjar in čebelar, zato smo bili pobude društva Sorško polje še toliko bolj veseli. Zdaj boste lahko spremljali, kako rastete vi skupaj z drevesi,« je razložila otrokom, med katerimi je bilo največ prvošolcev.

V program Šolski ekovrt je vključenih že 150 slovenskih šol in vrtcev.