»Zasebno ne sodi v službo«

Notranja revizija v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani še traja. Strokovna direktorica je ob tem povedla, da zasebne zadeve v službo ne sodijo. Bojana Žvan pa do izteka revizije ne daje izjav.

Objavljeno
09. oktober 2009 11.18
Milena Zupanič
Milena Zupanič
Ljubljana - »Notranja revizija še traja. Celovito smo se lotili vseh podobnih pojavov v UKC, saj smo bili obveščeni, da je na našem naslovu še več takšnih zadev. Sicer pa mislim, da zasebne zadeve v službo ne sodijo,« je izjavila prof. dr. Brigita Drnovšek Olup, strokovna direktorica Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) v Ljubljani. Z njo smo se pogovarjali prejšnji teden, in sicer o sorodstveni in poslovni povezanosti doc. dr. Bojane Žvan, predstojnice enega od nevroloških oddelkov na nevrološki kliniki, o kateri je protikorupcijska komisija ugotovila, da ustreza korupciji. Društvo za preprečevanje možgansko-žilnih bolezni je namreč ustanovil in vodi njegove posle partner Bojane Žvan Niko Šafarič.

 

Po poročanju Pop TV ima društvo, čeprav naj bi bilo ustanovljeno za izobraževanje laične javnosti, vsega skupaj 63 članov, od tega samo 20 bolnikov, vsi drugi pa so strokovnjaki, ki preko društva prejemajo honorarje, medtem ko je 1500 pravih bolnikov, ki so že doživeli možgansko kap, včlanjenih v društvo Kapniki in - tako je dejal eden izmed njih - društva Bojane Žvan ne poznajo oziroma z njim ne sodelujejo.

 

Bojana Žvan je včeraj dejala, da do izteka revizije ne sme dajati medijem izjav, pa tudi do njenega partnerja Nika Šafariča nam ni uspelo priti. Prav tako generalni direktor UKC Simon Vrhunec do izteka revizije ne bo dajal izjav.

 

Več v tiskani izdaji Dela