Zavrnili račun za helikopterske prevoze

Ministrstvo za zdravje je zavrnilo račun za opravljene helikopterske prevoze, ki jih je med 1. decembrom lani in 13. januarjem letos opravljalo podjetje Flycom.

Objavljeno
12. februar 2007 16.44
Ljubljana – Ministrstvo za zdravje je zavrnilo račun za opravljene helikopterske prevoze, ki jih je med 1. decembrom lani in 13. januarjem letos opravljalo podjetje Flycom, je povedal predsednik Avto-moto zveze Slovenija (AMZS) Boris Perko. Kot razlog za zavrnitev so na ministrstvu navedli, da za izplačilo računa ni pravne podlage. AMZS bo tako ministrstvu pustila še nekaj časa za premislek, v primeru, da stroški ne bodo povrnjeni, pa nameravajo vložiti tožbo, je dejal Perko.

Tako vrednost računa AMZS za opravljene storitve v decembru znaša 128.520 evrov, za mesec januar pa 154.440 evrov, so sporočili z ministrstva. Kot so še dodali, se bo minister za zdravje Andrej Bručan sestal s predstavniki AMZS, če bo to potrebno.

Kar se tiče javnega razpisa za izvajalca helikopterskih prevozov nujne medicinske pomoči, je ta v pripravi, točen datum objave pa še ni znan, so še sporočili z ministrstva.

Kot je znano, helikopterske prevoze nujne medicinske pomoči od 13. januarja pa vse do izbire novega izvajalca na javnem razpisu izvaja letalska policijska enota slovenske policije. Nalogo ta enota opravlja na enak način in z isto opremo, kot sta že pred lanskim 1. decembrom, ko sta reševanje začela opravljati AMZS in Flycom, te helikopterske prevoze za nujno medicinsko pomoč izvajali Policija in Slovenska vojska.