Zbirajo glasove podpore za več 
delovnih mest za mlade

»Javnost želimo opozoriti, da je brezposelnost mladih izziv vseh skupaj, in ne le njihov problem,« je dejala Sara Drašković iz Mladinskega sveta Slovenije, ki je včeraj v okviru meseca zaposlovanja začel zbirati glasove podpore za več delovnih mest za mlade.

Objavljeno
02. marec 2011 01.11
B. H., notranja politika
B. H., notranja politika
Ljubljana – Akcijo so začeli z javnim shodom v središču Ljubljane, namen zbiranja glasov – podporniki jih bodo lahko oddali na spletni strani  ali s pritiskom na gumb mobilne instlacije, ki se bo selila po Ljubljani, Mariboru, Kopru, Kranju in Novem mestu – pa ni, da bi jih na koncu komu predali, temveč ozaveščanje javnosti.

»Za zbiranje podpore našim prizadevanjem smo se odločili, ker je dostop do zaposlitve eden glavnih pogojev za neodvisnost posameznika, povezava med izobraževalnim sistemom in trgom dela je slaba. Čeprav smo mladi zelo prilagodljivi in izobraženi, so naše zaposlitve večinoma negotove, s pogodbami za določen čas in slabo plačane. Država mora ustvarjati nova in kakovostna delovna mesta,« je strnila Sara Drašković in poudarila, da lahko mladi veliko naredijo sami zase, samo izhodišča potrebujejo.