Zbornica fizioterapevtov vrača javna pooblastila

Zbornica fizioterapevtov Slovenije je ministru za zdravje Borutu Miklavčiču poslala predlog za soglasno prekinitev pogodbe o izvajanju javnih pooblastil. Zbornica bo poleg tega vrnila tudi vsa javna sredstva.

Objavljeno
28. september 2009 14.29
Ma. J.
Ma. J.
Ljubljana - Zbornica fizioterapevtov Slovenije je konec minulega tedna ministru za zdravje Borutu Miklavčiču poslala predlog za soglasno prekinitev pogodbe o izvajanju javnih pooblastil, ki jih je zbornica pridobila z javnim natečajem in se izvajajo od začetka leta. Zbornica bo poleg tega ministrstvu za zdravje vrnila tudi vsa javna sredstva, ki jih je prejela na podlagi pogodbe za izvajanje javnih pooblastil.

 

Kot so sporočili iz Zbornice fizioterapevtov Slovenije, so se za vrnitev podeljenih javnih pooblastil "odločili zaradi številnih poskusov diskreditacije dela zbornice in zaradi postopkov, ki se sprožajo zoper njo, kljub temu da je odločitev o podelitvi javnih pooblastil zbornici pravnomočno potrdilo tudi upravno sodišče". Večina tovrstnih postopkov je posledica pritožb Društva fizioterapevtov Slovenije, so še zapisali v
sporočilu.

 

Zbornica je na Ministrstvo za zdravje sicer naslovila več prošenj za srečanje, na katerih bi razrešili odprta vprašanja, vendar do takšnega srečanja nikoli ni prišlo. Sklep o takojšnjem prenehanju izvajanja in vrnitvi vseh javnih pooblastil je zbornica tako soglasno sprejela na drugi izredni skupščini 22. septembra letos.

 

"S tem končujemo nesmiselni spor, ki je nastal zaradi podelitve javnih pooblastil zbornici fizioterapevtov, obstoječe stanje pa je že pričelo ogrožati tudi razvoj fizioterapevtske stroke, česar si zbornica nikakor ne želi," so še zapisali v sporočilu za javnost.