Zdravniška zaupnica Andreju Možini

Zdravniška zbornica: Volitve uspešne, kvorum dosežen, predsednik izvoljen.

Objavljeno
11. oktober 2012 08.40
jer možina
Diana Zajec, zdravje
Diana Zajec, zdravje
Ljubljana – Zdravniška zbornica ima novega predsednika. Andreja Možino, ki je bil pred leti že v vodstvu tega strokovnega združenja, zdaj pa se je vrnil, ker je, kot pravi, zbornici v javnosti in med članstvom treba povrniti izgubljeni ugled.

Volitve so se končale zgodaj popoldne, volilna komisija pa je s štetjem in preverjanjem oddanih glasovnic končala šele ponoči.

Čeprav je bilo že jasno, da je 50-odstotni volilni kvorum po neuspešnih spomladanskih volitvah tokrat vendarle dosežen in presežen, sta v igri ostala dva scenarija. A se je zgodil pričakovan razplet. Prepričljivo večino glasov slovenskih zdravnikov in zobozdravnikov je dobil specialist ginekologije in porodništva, ki prisega na d'artagnanski pristop, uveljavljen pri ponovnem postavljanju stanovskih vsebinskih in organizacijskih temeljev leta 1992. Da ga želi obnoviti in s tem (znova) utrditi položaj tega stanovskega združenja, je Možina potrdil že v predvolilnem preizkušanju terena. Tik pred koncem redakcije smo izvedeli, da je med tremi kandidati Gordana Kalan Živčec prejela 971 glasov, Matjaž Zwitter 1249 in Andrej Možina 2691 oziroma 54,8 odstotka. Mandat predsednika bo potrjen na oktobrski seji zbornične skupščine.