Žerjav: Koroška potrebuje hitro cesto

Na srečanju s koroškimi gospodarstveniki je minister za gospodarstvo pojasnil več vladnih ukrepov za rast gospodarstva.

Objavljeno
16. maj 2012 21.52
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Mateja Celin, Slovenj Gradec

Ravne na Koroškem – Na srečanju s koroškimi gospodarstveniki je minister za gospodarstvo Radovan Žerjav pojasnil več vladnih ukrepov za rast gospodarstva, s katerimi »želimo dajati signale, predvsem navzven, da hočemo tuje investicije in da je za Slovenijo pomemben tuji kapital«.

Naložbo v Metalu Ravne je označil za pomembno investicijo za Koroško in Slovenijo: »Plačal jo je tuji investitor, kar je dokaz, da se tujih vlagateljev ni treba bati in da lahko prevzamejo del zagona slovenskega gospodarstva in gospodarske rasti.« Radovan Žerjav je poudaril, da je nujno čim prej najti rešitev za ostanke Preventa. »Imam informacije, da so poleg Boxmarka tudi drugi interesenti, ki bi odprli nova delovna mesta, in ne razumem, zakaj tako dolgo čakamo.« Hitrejše postopke sicer ovira tudi insolvenčna zakonodaja, ki pa se že spreminja.

Koroško gospodarstvo, kakor je poudaril minister za gospodarstvo, potrebuje predvsem normalno infrastrukturno povezavo. »Mislim, da mora vlada čim prej sprejeti odločitev, kje bo potekala cesta. Vrtimo se v brezplodnih pogajanjih,« je še dejal Žerjav. »Cesta nikoli ne bo vsem pogodu, vendar je pomeni potencial za gospodarstvo. To vem iz svoje izkušnje iz Pomurja, kjer je avtocesta spremenila vse. Civilne iniciative naj stopijo korak nazaj, da naredimo korak naprej.«