Žerjav poziva Fabjana k izstopu

Radovan Žerjav, predsednik stranke SLS, poziva černomeljskega župana Andreja Fabjana, da nemudoma izstopi iz SLS. Če tega  Fabjan v dveh tednih ne bo storil sam, bo SLS začela postopek njegove izključitve.

Objavljeno
21. oktober 2009 15.33
Ti. K.
Ti. K.
Ljubljana - Radovan Žerjav, predsednik stranke SLS ob medijskih razkritjih, da je župan mestne občine Črnomelj Andrej Fabjan sprejel ponudbo za 99 odstotni popust pri sklenitvi avtomobilskega zavarovanja, poziva Andreja Fabjana, da nemudoma izstopi iz SLS in ob tem poda pisno izjavo, da vsa dejanja, ki jih je naredil v funkciji SLS, prevzema na svojo odgovornost, ter naj k temu pozove tudi vse sodelavce, ki so pri neetičnem ravnanju sodelovali. V kolikor tega g. Fabjan ne bo storil sam v roku 14 dni, bo SLS začela postopek njegove izključitve. "Takšna dejanja so s strani javnih funkcionarjev neetična in nedopustna," poudarja Žerjav in napoveduje, da bo stranka v prihodnje v vseh podobnih primerih in ne glede na položaj strankinega funkcionarja ali javnega funkcionarja, izvoljenega z zaupanjem ljudi na volitvah, ravnala enako.

Žerjav pojasnjuje, da je v zadnjem času precej članov SLS bilo deležnih kritik in obtožb predvsem kot posledica politično motiviranega obračunavanja, vendar dodaja, da želi in bo vztrajal, da "SLS dvigne raven etičnega delovanja vseh njenih vidnih predstavnikov ter funkcionarjev." Neetična in sporna ravnanja funkcionarjev bo stranka sankcionirala, saj mora posameznik, tako Žerjav, delovati v javno in ne osebno dobro.