Žerjavovi bodo gledali pod prste

Direktorico LTO Kranjska Gora bodo do konca mandata strožje nadzorovali, saj nima zaupanja župana in turističnega gospodarstva.

Objavljeno
04. december 2015 21.38
Blaž Račič
Blaž Račič
Kranjska Gora – Tri mesece pred iztekom drugega mandata direktorici Lokalne turistične organizacije (LTO) Kranjska Gora Mirjam Žerjav je svet zavoda odločil, da bo izvajanje nalog do konca mandata posebej nadziral predsednik sveta zavoda Žiga Židan.

Župan Janez Hrovat Žerjavovi očita slabo delo ter pomanjkljivo komunikacijo z zaposlenimi in turističnimi akterji: »Če bi dobro delala, bi imela mojo podporo.« Pravi, da na funkcijo direktorja LTO gleda tudi kot turistični delavec, saj je gostinec. Trdi, da so ga k zamenjavi Žerjavove spodbujali v lokalnem turističnem gospodarstvu.

Na vprašanje, ali je poteza povezana s tem, da je sestra nekdanjega župana Kranjske Gore Jureta Žerjava, ki ga je na lanskih volitvah premagal, je Hrovat odgovoril, da ne. »Če sem zdržal 12 mesecev, bi še tri do izteka njenega mandata.«

Na odločitev sveta zavoda se je Žerjavova odzvala z izjavo, da nima skrivnosti, saj so delali transparentno, razume pa jo kot nezaupnico svojemu delu. Na argument, da je dodaten nadzor uveden zaradi tveganja, da bi porabila več denarja, kot je predvideno, pa je dejala, da je ne poznajo dovolj dobro. Letošnji proračun LTO znaša okoli 600.000 evrov.

Kljub ukrepu pravi, da bo mandat končala, za novega pa ne bo kandidirala. Med svojimi vidnejšimi dosežki poudarja organizacijo Interbancaria leta 2013, šestdnevnega srečanja bankirjev smučarjev ter spremljajočih dogodkov ob pokalu Vitranc, tekmovanjih v Planici in slovesnosti pri Ruski kapelici.

»Svet zavoda pogreša več komunikacije in sodelovanja LTO s turističnim gospodarstvom,« pravi Židan. Nasprotujejo temu, da bi direktorica podpisovala nove pogodbe, ki bi lahko bremenile proračun zavoda, ko ga bo prevzel drug direktor. Priprave na razpis se bodo po njegovem začele že ta mesec, od občine pa pričakujejo podrobnosti o načrtovani reorganizaciji LTO, da bi novosti že lahko upoštevali pri pripravi razpisa.

Direktor Hita Alpinee Fedja Pobegajlo je odnos z Žerjavovo ocenil za korekten, Klavdija Gomboc iz RTC Žičnice je povedala, da je funkcija direktorja LTO druga najpomembnejša funkcija v Kranjski Gori, direktor pa mora tesno sodelovati z županom. Zoran Šordjan, lastnik kampa Natura, pa pravi, da je Žerjavova vodila svojo politiko, ki je v gospodarstvu niso podpirali.