Zgodnji začetek smučarije

Prve proge bodo uredili že ta konec tedna, cene vozovnic pa bodo ugodnejše.

Objavljeno
26. november 2015 09.41
vvo krvavec
Blaž Račič
Blaž Račič

Kranjska Gora – V Kranjski Gori in na Voglu bodo prve žičniške naprave pognali že jutri, v soboto se bodo zavrtele še na Krvavcu, Rogli, Kopah, Golteh in v Cerknem. Prve smučarske dni vse proge še ne bodo urejene, niti vse naprave še ne bodo delovale, cene vozovnic bodo zato nižje.

Prve snežne padavine so ustvarile podlago za začetek sezone, nizke temperature pa omogočajo izdelavo kompaktnega snega. Sekretar združenja žičničarjev Slovenije Danilo Brecelj je ob tem povedal, da se »uspešna sezona lovi na začetku sezone«.

V Kranjski Gori se bodo prvi smučarji v petek na vlečnici Mala Mojca vozili brezplačno, od sobote bo smuka mogoča še na vlečnici Velika Mojca. Za odrasle bo cena od sobote 18, za otroke 10 evrov. Na Voglu bodo prvi smučarji za ceno vozovnice za nihalko v petek smučali na progi ob Brunarici.

Do sobote bodo poskusili urediti še progo ob vlečnici Storeč. Na Krvavcu bodo poleg kabinske žičnice obratovale še šestsedežnica Vrh Krvavca, štiriseda Tiha dolina in vlečnica Luža. Cene bodo do ureditve celotnega smučišča kot v predprodaji. Na Rogli bodo po polovičnih cenah smučali na progah Uniorček, Košuta in Planja, uredili so tudi del tekaških prog.

Na dveh progah od osmih bo mogoče v soboto smučati na Golteh: odrasli za pet evrov, otroci brezplačno. V nedeljo bodo cene tretjino nižje od rednih. Smučišče Cerkno bodo odprli v soboto, cene bodo simbolične. Na Kopah bosta napravi Sedlo in Pungart obratovali v soboto in nedeljo – za otroke do 14 let bo brezplačna, odrasli pa bodo za dnevno vozovnico odšteli deset evrov, za sobotno nočno smuko pa pet evrov.