Žicnice na Zelenici nad Ljubeljem ne bodo več obratovale

Za zagotovitev obratovanja bi morala občina Tržič kot lastnica dotrajanih sedežnic zagotoviti približno 100.000 evrov.

Objavljeno
28. september 2012 11.55
Posodobljeno
28. september 2012 12.49
hanc/Zelenica
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Tržič - Žičniške naprave v eni od zibelk slovenskega smučanja, na Zelenici nad Ljubeljem, svojevrstnim tržiškim simbolom, bodo obratovale le še do konca poletne sezone, to je do 31. oktobra 2012.

Za zagotovitev obratovanja v naslednji sezoni bi morala občina Tržič kot lastnica dotrajanih sedežnic, starih 46 in 47 let, na 20 hektarov velikem smučišču zagotoviti približno 100.000 evrov.

Od tega bi samo temeljiti pregledi (obvezni zaradi spremenjenega pravilnika o tehničnih pregledih žičnic) stali 60.000 evrov.

Občina Tržič je tako avgusta pozvala k javno-zasebnemu partnerstvu, vendar se je do 13. septembra javil le en zainteresirani kandidat, ki pa pozneje vloge ni oddal.

Včeraj pa so tržiški svetniki sklenili, da se Zelenica, na kateri ne umetno zasneževanje ne osvetljevanje nista dovoljena, v prihodnje preusmeri v vzporedne zimske dejavnosti ter da se z dodatnimi 50.000 evri pozimi vzdržuje dostopne poti, delovanje koče na Zelenici, kupi rabljen snežni teptalec in opravi posebne tehnične preglede zgolj na vlečnicah Plana in Ciciban, kateri bi uporabljali gostje koče.

Podorbneje bo o preoblikovanju in zagatah zeleniškega smučišča v jutrišnjem Delu pisala naša dopisnica Marijana Hanc.