Zmanjšali so nosilnost enajstim mostovom

DRSC voznikom tovornjakov ne more več zagotoviti varne važne brez omejitev.

Objavljeno
18. januar 2014 12.16
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija

Ljubljana, Sevnica - Na zahtevo Direkcije republike Slovenije za ceste (DRSC) so njihovi koncesionarji rednega vzdrževanja državnih cest danes dopoldan postavili prometne signalizacije za omejitev skupne dovoljene teže na enajstih premostitvenih objektih na različnih koncih države.

Mostu v Ledinščici so zmanjšali nosilnost na 7,5 tone, v Straški Gori in v naselju Plave na 25 ton, v Ozeljanu, Klužah, v naselju Šubca, Trenti in Orehovu na 20 ton, v Šmarju, Trbonjah in v Krplivniku pa na 30 ton skupne teže.

Prihodnjo soboto pa bodo na štirih premostitvenih objektih oziroma mostovih Socka (omejitev skupne dovoljene mase nad 30 ton za tovorna vozila brez priklopnikov), Pivka, Železnica in Mlinski Potok oziroma v krajih Skrlinov Grad, Prestranek, Medno in Videm (občina Dol pri Ljubljani) uvedli izmenični enosmerni promet. Vodstvo DRSC pravi, da ne morejo dovoliti, da se zaradi dotrajanosti mostov zgodi nesreča. Ker denarja ni, je izključno iz varnostnih razlogov treba zmanjšati nosilnost mostovom in na štirih uvesti enosmerni promet.

V pomoč voznikom težkih tovornih vozil je DRSC pripravila pregled možnih alternativnih poti po državnih cestah, saj uradnih obvozov ni.