Žnidaršič in Pustoslemšek spet skupaj

Novo iskanje prvega trboveljskega »komunalca«: nekdanji in nesojeni direktor potrdila prijavo.

Objavljeno
23. februar 2018 13.44
Polona Malovrh
Polona Malovrh
Trbovlje - Milan Žnidaršič, dolgoletni direktor trboveljske Komunale in trenutno v.d. direktorja, je tudi njen najverjetnejši novi direktor. Dokler postopek še teče, o razpisu, ki ga je objavil novi nadzorni svet (NS), po besedah prve nadzornice Urše Poznič Goršek ne dajejo izjav; bo pa odločitev znana v nekaj dneh.

Da sta vlogi oddala, pa sta za Delo potrdila tako Milan Žnidaršič kot Jože Pustoslemšek, konkurenta z lanskega jesenskega razpisa, ki je bil popoln debakel, saj je namesto novega vodstva prinesel večmesečni spor, kopico ovadb in tožb, ki še nimajo epiloga.

Nadzorni svet v prejšnji sestavi je namreč za direktorja proti vsem pričakovanjem izbral Žnidaršičevega konkurenta Jožeta Pustoslemška, ki je mandat za vsega nekaj dni nastopil novembra lani. Žnidaršič je namreč Komunalo tožil in tožbo dobil ter se vrnil kot v.d., občina pa je odpoklicala »neubogljive« nadzornike ter imenovala nove.

Nesojeni direktor Pustoslemšek pravico še vedno išče na sodišču. Prepričan je, da bodo novi nadzorniki »zagotovo našli luknjo« v njegovi vlogi, zaradi katere ne bo izbran. Spor med bivšimi nadzorniki se je jeseni razvnel, ker naj bi Pustoslemšek kot izbrani kandidat ne izpolnjeval pogojev glede izobrazbe.