Zoper Jankovića vložena anonimna kazenska ovadba

Na generalno državno tožilstvo in generalno policijsko upravo je bila konec prejšnjega tedna priporočeno poslana anonimna kazenska ovadba zoper župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića.

Objavljeno
31. januar 2007 14.25
Zoran Janković, ki je Altimo opozoril na uspešno slovensko trgovsko podjetje
Ljubljana - Na generalno državno tožilstvo in generalno policijsko upravo je bila konec prejšnjega tedna skupaj s posebnim revizijskim poročilom hiše Deloitte & Touch priporočeno poslana anonimna kazenska ovadba zoper župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića. Ovaditelj nekdanjemu direktorju Mercatorja očita sum zlorabe položaja in pravic, piše v zadnji izdaji tednika Mag. Janković je navedene obtožbe komentiral kot "trapaste", saj "v samem revizijskem poročilu ni bilo nobenih sumov".

Po pisanju Maga pa iz revizijskega poročila izhaja, da nekdanji predsednik uprave ni posloval v dobro družbe, saj je pri sklepanju investicijskih in nabavnih poslov dajal prednost podjetjem svojih dveh sinov. Pri tem ni upošteval navodil za vodenje in izvedbo investicijskega projekta v Poslovnem sistemu Mercator ter ni dajal možnosti pridobivanja morebitnih konkurenčnih ponudb.

Revizijsko poročilo vrsto nepravilnosti ugotavlja tudi pri stroških za reprezentanco in nepremičninskih poslih v Srbiji in Črni gori.

Ovaditelj na koncu še navaja, da naj bi nekdanji predsednik uprave Mercatorju zavestno povzročil veliko škodo, pogodbenim partnerjem s sklenjenimi posli, ki so bili revizijsko pregledani, pa veliko premoženjsko korist.

V uradu generalne državne tožilke Barbare Brezigar so potrdili, da so v ponedeljek prejeli anonimno kazensko ovadbo zoper Jankovića, še piše Mag.

Župan sam ni prejel nobenega obvestila o kazenski ovadbi. Kot je še povedal, so, dokler je bil predsednik uprave Mercatorja, vse delali v skladu s standardom, torej zakonito in transparentno, kar se bo po njegovem mnenju tudi pokazalo. Prav tako je nadzorni svet upravo v času njegovega delovanja nagradil z izjemno dobro oceno ravno zato, ker so dobro delovali. In ker se v letu in pol, kar ni več predsednik uprave, nihče ni javil in pritožil, meni, da so te obtožbe "brez veze".